מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

באן מפרום

שעתיים / בינוני / 10 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
באן מפרום

מצרכים

באן:

  • 180 מל מים קרים
  • 360 גרם קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • קמצוץ מלח

מפרום:

  • חצי קילו בשר טחון מס 2

  • פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

  • 2 בצלים או בצל גדול קצוץ קטן

  • 5 -4 פרוסות לחם שהרטבנו וסחטנו

  • 3 שיני שום קצוצות קטן קטן

  • כף שמן לפתיחת התבלינים

  • תבלינים : כף גדושה בהריון פפריקה, כף בהרט לקציצות, חצי  כפית קינמון,  חצי כפית מלח ,כפית פלפל, כף מרק עוף, כפית מחוקה כורכום

  • ביצה xl או 2 m

  • ירק:חצי צרור פטרוזליה חצי צרור כוסברה

    ציפוי הקציצה:

  • 3 תפוא קלופים

  • כוס קמח

  • 3-4 ביצים

  • חצי כפית פפריקה או רסק

    רוטב:

  • 2 תפוא חתוך לרצועות או קוביות

  • 2 גזרים חתוכים לטבעות או קוביות

  • 1 חציל חתוך לקוביות(לא חובה )

  • 2-3 ענפים של סלרי קצוצים

  • 4 שיני שום

  • 3 כפות גדושות רסק

  • כף סוכר

  • כף מחוקה מלח

  • חצי כפית קינמון

  • כפית מחוקה פלפל

  • 3-4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים של העיסה בתוך קערה ומערבבים היטב הכל עד שמקבלים עיסה ריחנית ואחידה

  2. את התפוא חותכים לפרוסות וחוצים כל פרוסה בזהירות כמעט לכל אורכה כך ששני החלקים יישארו מחוברים בקצה מעין קוואקה .

  3. קורצים מהעיסה כדור בגודל פיינג פונג ומכניסים את העיסה בין 2 פרוסות התפוא.

  4. טובלים את הקציצה שעטופה בתפוא בתוך הקמח ואז הביצים ולשמן חם לטיגון

  5. אופן הכנת הרוטב:

  6. שמים שמן בתחתית הסיר מחממים אותו דקה 2 אחכ שמים את כל הירקות כולל השום .

  7. מטגנים הכל 2-3 דק בנתיים לוקחים קערה ושמים פה רסק תבלינים ו2 וחצי כוסות מים רותחים

  8. מערבבים הכל טוב ושופכים לסיר הירקות .מבשלים הכל על אש קטנה רבע שעה.

  9. אחרי רבע שעה  מוסיפים  את הקציצות מעל הירקות. בודקים כמה מים חסר ורק אז מוסיפים (בדכ זה כוס תלוי בכמות הירקות

  10. מידי פעם לפתוח את הסיר ולתת אהבה עם כף שמרטיבה את הקציצות מלמעלה.

  11. הכנת באן:
  12. מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
  13. ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים
  14. נוסיף את הקמח והמלח.
  15. נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
  16. נעביר למשטח ונלוש ידנית תוך כדי ספיחה של כל הקמח.
  17. נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי
  18. אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות  ולהמשיך.
  19. מחלקים לכדורים של 50 גרם (כ- 10 כדורים במתכון)
  20. פוחסים כל כדור ומותחים את הדופן למרכז מספר פעמים עד שמתקבלת צורה חלקה ויפה.
  21. נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו.
  22. נרדד את העיגול לאליפסה
  23. נמרח שמן על הצד הלא חלק של הבצק ונקפל כך שהחלק החיצוני יהיה היפה והחלק
  24. נניח בתוך כלי אידוי על סיליקון  או נייר אפייה גזור.
  25. נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר  מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
  26. השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק  שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
  27. מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את  האש ולא פותחים למשך 5 דקות.

תודה ליונית המהממת על המתכון למפרום מושלם שנמצא אצלה באתר יחד עם עוד מתכונים נהדרים!