מצרכים
באן:
- 180 מל מים קרים
- 360 גרם קמח
- כפית שמרים יבשים
- קמצוץ מלח
מפרום:
-
חצי קילו בשר טחון מס 2
-
פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
-
2 בצלים או בצל גדול קצוץ קטן
-
5 -4 פרוסות לחם שהרטבנו וסחטנו
-
3 שיני שום קצוצות קטן קטן
-
כף שמן לפתיחת התבלינים
-
תבלינים : כף גדושה בהריון פפריקה, כף בהרט לקציצות, חצי כפית קינמון, חצי כפית מלח ,כפית פלפל, כף מרק עוף, כפית מחוקה כורכום
-
ביצה xl או 2 m
-
ירק:חצי צרור פטרוזליה חצי צרור כוסברה
ציפוי הקציצה:
-
3 תפוא קלופים
-
כוס קמח
-
3-4 ביצים
-
חצי כפית פפריקה או רסק
רוטב:
-
2 תפוא חתוך לרצועות או קוביות
-
2 גזרים חתוכים לטבעות או קוביות
-
1 חציל חתוך לקוביות(לא חובה )
-
2-3 ענפים של סלרי קצוצים
-
4 שיני שום
-
3 כפות גדושות רסק
-
כף סוכר
-
כף מחוקה מלח
-
חצי כפית קינמון
-
כפית מחוקה פלפל
-
3-4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
-
שמים את כל המרכיבים של העיסה בתוך קערה ומערבבים היטב הכל עד שמקבלים עיסה ריחנית ואחידה
-
את התפוא חותכים לפרוסות וחוצים כל פרוסה בזהירות כמעט לכל אורכה כך ששני החלקים יישארו מחוברים בקצה מעין קוואקה .
-
קורצים מהעיסה כדור בגודל פיינג פונג ומכניסים את העיסה בין 2 פרוסות התפוא.
-
טובלים את הקציצה שעטופה בתפוא בתוך הקמח ואז הביצים ולשמן חם לטיגון
-
אופן הכנת הרוטב:
-
שמים שמן בתחתית הסיר מחממים אותו דקה 2 אחכ שמים את כל הירקות כולל השום .
-
מטגנים הכל 2-3 דק בנתיים לוקחים קערה ושמים פה רסק תבלינים ו2 וחצי כוסות מים רותחים
-
מערבבים הכל טוב ושופכים לסיר הירקות .מבשלים הכל על אש קטנה רבע שעה.
-
אחרי רבע שעה מוסיפים את הקציצות מעל הירקות. בודקים כמה מים חסר ורק אז מוסיפים (בדכ זה כוס תלוי בכמות הירקות
-
מידי פעם לפתוח את הסיר ולתת אהבה עם כף שמרטיבה את הקציצות מלמעלה.
- הכנת באן:
- מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
- ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים
- נוסיף את הקמח והמלח.
- נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
- נעביר למשטח ונלוש ידנית תוך כדי ספיחה של כל הקמח.
- נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי
- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
- מחלקים לכדורים של 50 גרם (כ- 10 כדורים במתכון)
- פוחסים כל כדור ומותחים את הדופן למרכז מספר פעמים עד שמתקבלת צורה חלקה ויפה.
- נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו.
- נרדד את העיגול לאליפסה
- נמרח שמן על הצד הלא חלק של הבצק ונקפל כך שהחלק החיצוני יהיה היפה והחלק
- נניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייה גזור.
- נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
- השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
- מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.
תודה ליונית המהממת על המתכון למפרום מושלם שנמצא אצלה באתר יחד עם עוד מתכונים נהדרים!