לגיוזה מילוי עם טעמים עזים ושיטת בישול ייחודית, המשלבת אידוי וטיגון במחבת ליצירת תחתית פריכה מושלמת וחלק עליון רך וטעים. אפשרויות המילוי הן אינסופיות וניתן לעשות גם מילוי צמחוני. העטיפות הדקות קלות להפתיע להכנה מאפס, ושליטה בטכניקת הקיפול מוסיפה טאץ’ אישי לכל כיסון.
מצרכים לגיוזה
מלית לגיוזה עוף:
- 250 גרם פרגית טחונה
- 100 גרם כרוב
- 2 כפות שמן (25 גרם)
- 3 פטריות שיטאקי גדולות (50 גרם לאחר השרייה וסחיטה)
- 1 יח’ בצל ירוק (25 גרם)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סוכר
- 2 כפות רוטב הוי סטיר (35 גרם) (לגרסה לא כשרה – רוטב צדפות)
- כף שמן שומשום (13 גרם)
בצק:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- כפית מלח (5 גרם)
- 1/2 כוס מים רותחים (125 מ”ל)
הגשה:
- סויה בהירה
- שמן צ’ילי – לחצו למתכון
אופן ההכנה – גיוזה מתכון מהמזרח הרחוק
- נתחיל מלהכין את הבצק, בקערה גדולה, נערבב יחד את הקמח והמלח, נוסיף מעט מים ובאמצעות צ’ופסטיקס נערבב היטב. כל פעם נוסיף מעט מים וממשיכים לערבב עד שמטמיעים את כל המים ומקבלים פירורים גדולים.
- נעביר את הפירורים למשטח עבודה, נאחד את הבצק ע״י לישה של 5 דקות.
- נכסה וניתן לו לנוח למשך חצי שעה. (הבצק לא צריך להיראות יפה, הוא יראה מחוספס ועם גושים, בלישה הבאה יהיה חלק ונעים)
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות דקות (1 מ”מ), ומקפיצים במחבת חמה עם שמן עד שהכרוב נצרב ומקבל חריכות.
- קוצצים את הבצל הירוק לטבעות ואת השיטאקי לקוביות קטנות.
- מוסיפים את הכל לתוך קערה עם הפרגית הטחונה יחד עם התיבול של המלית.
- מערבבים היטב, בתנועות סיבוביות, תמיד לאותו הכיוון, במשך 5 דקות כדי שהחלבון של הפרגית יקשר.
- מכסים בניילון נצמד ושומרים את המלית במקרר.
- נחזור לבצק – נלוש למשך 5 דקות עד שנקבל בצק חלק.
- נשטח מעט את הבצק כדי שיהיה לנו קל לרדד אותו ונכסה שוב למנוחה של כ-45 דקות (כמה שיותר זמן ככה יהיה לנו יותר קל לרדד את הבצק)
- לאחר המנוחה נרדד את הבצק באמצעות מערוך ומעט קמח עד לעובי של 1 מ”מ.
- נקרוץ ממנו 6 עיגולים בקוטר בין 13 ס”מ עד 15 ס”מ.
- ניקח 60 גרם מהמלית, נכדרר ונניח במרכז כל עיגול בצורת אליפסה.
- נקפל את עיגול לחצי (כמו טאקו) ונצבוט רק בחלק העליון ונשאיר 2 כנפיים של בצק בצדדים.
- כל כנף של בצק נקפל 3 פעמים לכיוון המרכז ונהדק את הקצוות.
- נחמם מחבת על אש נמוכה עם 1.5 כפות שמן ונסדר את הגיוזות במחבת.
- נטגן קלות עד שהתחתית של הגיוזה משחימה, נעלה לאש בינונית, נמזוג פנימה 1/2 כוס מים ונכסה.
- נבשל למשך 8 דקות, נסיר את המכסה ננמיך לאש קטנה ונמשיך לבשל עד לאידוי כל הנוזלים.
- נסדר את הגיוזות בצלחת נמזוג סויה ושמן צ’ילי.
ועכשיו נטרוף 😁 הגיוזה הביתית שלך, זהובה ופריכה, מוכנה להנאה! כל ביס מציע שילוב מענג של מרקמים וטעמים, לגיוזה מתכון קליל עם מילוי ורסטילי – ניתן להפוך אותה לצמחונית עם מילוי פטריות, בצל, גזר, כרוב, גינג’ר ועוד. הם ישמחו אורחים בכל התכנסות ומומלץ לעשות טעמים שונים כולל גיוזה צמחונית. הגישו אותם חמים עם רוטב הטבילה האהוב עליכם, ותראו איך הם נעלמים תוך זמן קצר.