מצרכים
- 375 גרם (כוס וחצי) מים
- 560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין מלא
- כפית שמרים יבשים
- כפית מלח
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים להוספה
לחם כוסמין מלא מתכון מלא
- מתחילים מלערבב מים ושמים ומניחים עד שהשמרים נמסים בתוך המים.
- נוסיף את שאר המצרכים, נערבב ונניח את זה מכוסה (לפני לישה)
- נעבד במיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות במהירות נמוכה עד שמקבלים בצק חלק.
- הגלוטן שמתקבל מקמח כוסמין מלא הוא לא מאוד חזק, לכן עובדים איתו קצת יותר בעדינות לעומת קמח לחם
- בשלב הזה נוסיף את האגוזים ונלוש עד לפיזור אחיד.
- מכסים ושולחים להתפחה של שעה.
- מורידים את הבצק למשטח מקומח או משומן
- מרדדים את הבצק למלבן וסוגרים כמו מעטפה שליש על שליש
- מגלגלים את הבצק לשבלול וצובטים היטב את כל הקצוות.
- שולחים להתפחה של שעה. ניתן לבצע התפחה בתוך כלי התפחה.
- מתיזים מים היטב מכל הכיוונים. זה עוזר לקבל קרסט חזק יותר ותורם לגדילת הלחם באפייה.
- חורצים את הלחם במרכז
- מכניסים לאפייה. נתחיל מ 10 דקות על 250 מעלות, ואז נוריד ל 200 מעלות ונאפה למשך 20 דקות נוספות.
ניתן ללחם להתקרר לפני שחותכים (😉)