מצרכים לחמניות באן
מתכון לחמניות באן – אופן ההכנה
- מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
- ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים ואז נוסיף את הקמח והמלח.
- נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים
- נכסה ונניח בצד לכמה דקות
- נעביר למשטח ונלוש ידנית, נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
- מחלקים לכדורים של 50 גרם ללחמניות קטנות או 100 גרם ללחמנית בינוניות
- פוחסים או מרדדים כל כדור ומקפלים את הבצק כך שנוצרות שכבות וזה עוזר לבנות מבנה גבוה לבאן.
- נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו, נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייה גזור.
- נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן. - מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.
תעקבו אחרי ההוראות ואין סיבה שלא תקבלו תוצאה מושלמת כמו שלנו, בתאבון!