מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוף בדבש וג’ינג’ר

40 דקות / בינוני / 4 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
עוף בדבש וג'ינג'ר

מצרכים

עוף:

  • 500 גרם פילה עוף
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית סוכר
  • כפית גדושה קורנפלור (8 גרם)
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות מים (30 מ”ל)

טמפורה:

  • ביצה (L)
  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם קרונפלור
  • 2/3 כוס מים (165 מ”ל)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • שמן לטיגון

או

  • כוס קמח טמפורה
  • 3/4 כוס מים

רוטב:

  • 4 פרוסות של ג’ינג’ר
  • כף שמן צמחי
  • 6 כפות דבש
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 2 כפות חומץ אורז או חומץ לבן
  • 2 שיני שום כתושות
  • קמצוץ מלח
  • להגשה:

    • בצל ירוק
    • שומשום קלוי

אופן ההכנה

  1. פורסים את פילה העוף לאורכו
  2. מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה לעוף (מים, מלח, סוכר, קורנפלור, סודה לשתייה) מוזגים על העוף ונותנים לנוזלים להיספג בעוף למשך 15 דקות.
  3. מערבבים יחד היטב עם מטרפה את כל מרכיבי הטמפורה עד לקבלת בלילה חלקה.
  4. מעבירים את העוף לתוך הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה מלאה.
  5. בווק מחממים כף שמן ומטגנים מעט את פרוסות הג’ינג’ר עד לקבלת ריח נעים.
  6. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב על אש גבוהה.
  7. מערבבים עד שמתקבל בעבוע מלא של הרוטב ונותנים לו להמשיך לבעבע כ-30 שניות, כדי שהסוכרים יתקרמלו.
  8. מוסיפים את העוף המטוגן פנימה ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של העוף ברוטב.
  9. לפני הגשה מפזרים בצל ירוק ושומשום קלוי מעל.
  10. בתאבון.