מצרכים
עוף:
- 500 גרם פילה עוף
- רבע כפית מלח
- רבע כפית סוכר
- כפית גדושה קורנפלור (8 גרם)
- חצי כפית סודה לשתייה
- 2 כפות מים (30 מ”ל)
טמפורה:
- ביצה (L)
- 100 גרם קמח
- 100 גרם קרונפלור
- 2/3 כוס מים (165 מ”ל)
- חצי כפית מלח
- חצי כפית סוכר
- שמן לטיגון
או
- כוס קמח טמפורה
- 3/4 כוס מים
רוטב:
- 4 פרוסות של ג’ינג’ר
- כף שמן צמחי
- 6 כפות דבש
- 3 כפות סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סוכר דמררה
- 2 כפות חומץ אורז או חומץ לבן
- 2 שיני שום כתושות
- קמצוץ מלח
-
להגשה:
- בצל ירוק
- שומשום קלוי
אופן ההכנה
- פורסים את פילה העוף לאורכו
- מערבבים יחד את מרכיבי המרינדה לעוף (מים, מלח, סוכר, קורנפלור, סודה לשתייה) מוזגים על העוף ונותנים לנוזלים להיספג בעוף למשך 15 דקות.
- מערבבים יחד היטב עם מטרפה את כל מרכיבי הטמפורה עד לקבלת בלילה חלקה.
- מעבירים את העוף לתוך הטמפורה ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה מלאה.
- בווק מחממים כף שמן ומטגנים מעט את פרוסות הג’ינג’ר עד לקבלת ריח נעים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב על אש גבוהה.
- מערבבים עד שמתקבל בעבוע מלא של הרוטב ונותנים לו להמשיך לבעבע כ-30 שניות, כדי שהסוכרים יתקרמלו.
- מוסיפים את העוף המטוגן פנימה ומערבבים היטב עד לציפוי מלא של העוף ברוטב.
- לפני הגשה מפזרים בצל ירוק ושומשום קלוי מעל.
- בתאבון.