מצרכים
בצק פריך שקדים:
- בצק פריך שקדים:
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 100 גרם אבקת סוכר
- רבע כוס שקדים טחונים (40 גרם)
- 2 כפות גדושות קורנפלור (30 גרם)
- 150 גרם נטורינה בטעם חמאה
- ביצה L
- תמצית/ מחית וניל
מלית תפוחים:
- 4 תפוחים שאוהבים
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 50 גרם נטורינה בטעם חמאה
- 2 חלמונים
- כפית קורנפלור
אופן ההכנה
- מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות ואחידות
- מבשלים את התפוחים יחד עם נטורינה וסוכר עד לריכוך, תוך כדי מוסיפים וניל.
- מערבבים קורנפלור וחלמונים ומוזגים למלית התפוחים. זה קושר את המלית יחד ומסמיך את הנוזלים כך שלא ירטיבו את הבצק.
- מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.
- מכינים את הבצק בתוך מעבד מזון- הכי מהיר וקל פשוט מכניסים הכל ומעבדים בפולסים עד קבלת פירורים גדולים.
- מאחדים את הפירורים על המשטח, מקמחים מסביב ומרדדים לגובה 3-4 מ״מ
- קורצים עיגולים (השתמשתי בקורצן 7.5 ס״מ)
- את הבצק שנשאר מאחדים ומרדדים שוב
- במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה מלית
- סוגרים לצורת אוזן
- מכניסים לאפייה בחום 160 מעלות למשך 25 דקות
- ביציאה מהתנור נותנים לזה להתקרר ומפזרים אבקת סוכר.
פרסום בשיתוף שמרית