מצרכים
- קילו אורז
- קופסת שימורים עגבניות מגורדות
- 2 חבילות קטנות רסק עגבניות
- פחית שימורים חומוס
- כפית גדושה פפריקה אדומה
- כפית שטוחה כמון
- 2 כפיות גדושות מלח
- מים לכיסוי
- 3/4 כוס שמן
אופן ההכנה
- לצורך המתכון הזה נשתמש בשני סירים
- נשטוף את האורז ונכניס לסיר, נכסה במים עד גובה 3 סמ מעל האורז ונבשל עד שהאורז סופג את כל המים.
- בסיר השני, רצוי שיהיה רחב, נבשל את העגבניות, רסק שמן ותבלינים, ובסוף את החומוס.
- כשהאורז חצי מבושל ונעלמו הנוזלים, מעבירים אותו על הרוטב בסיר הרחב.
- מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים למפלס האורז.
- מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב כל כמה דקות, לפחות במשך חצי שעה.