מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

איך קולעים חלה מ- 4 רצועות?

4 שעות / קל / חלה אחת
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
חלה סלק עגולה מ 4 רצועות

מצרכים

חלת סלק:

  • 4 כפיות גרם מים חמימים (20 מ״ל)
  • כפית סוכר (5 גרם)
  • כפית שמרים (5 גרם)
  • 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
  • 170 גרם (2/3 כוס) סלק טחון
  • כפית מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית (25 מל)
  • כפית מלח (8 גרם)
  • כף סוכר (15 גרם)

בצק רגיל עם ביצים:

למתכון

בצק רגיל בלי ביצים:

למתכון

אופן ההכנה: 

  1. מתחילים משמרים וסוכר בתוך מים כדי ליצור התססה שתעזור בהתפחה.
  2. הבצק ללא ביצים. הנוזלים מגיעים מהסלק
  3. מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
  4. מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
  5. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים ומרדדים כל כדור לדף
  6. מגלגלים אותו מתחילתו עד סופו ויוצרים גליל. שימו לב לעובי שיהיה אחיד.
  7. את הרצועות מאריכים מספיק כדי להצליח לקלוע אבל לא יותר מדי. 
  8. קולעים פרח כמו שמודגם בסרטון
  9. מתפיחים טוב טוב עד שהחלה מגיעה להתפחה משולשת (גם שעתיים אם צריך)
  10. מברישים חלמון עם מעט מים היטב מכל הכיוונים.
  11. אופים 20 דקות על 200 מעלות.