מצרכים
- קילו אורז יסמין
- צרור שמיר
- חצי צרור כוסברה
- חצי צרור פטרוזיליה
- קילו פילה עוף
- 200 גרם אפונה (כוס)
- ליטר וחצי מים
- 3/4 כוס שמן
- 2 כפות מלח
- כפית גדושה כורכום
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז היטב ומסננים
- קוצצים את הירק- שמיר, כוסברה ופטרוזיליה
- חותכים את פילה העוף לקוביות. טיפ- תעשו את זה כשהבשר חצי קפוא כך קל יותר לחתוך וגם הגודל יוצא אחיד.
- מכניסים את כל המצרכים יחד לסיר, מכסים במים שכתובים, זה אמור לכסות את הכל אבל הכמות עשויה להשתנות בין סוגי אורז שונים לכן אם יש צורך אפשר להוסיף מעט גם בזמן הבישול.
- מערבבים הכל היטב ומביאים לרתיחה.
- מורידים לאש נמוכה מאוד ומבשלים עוד כחצי שעה תוך ערבוב מדי פעם- עד שהאורז מבושל.