מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

באן אסאדו מפורק

3 שעות / קשה / 8 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
באן אסאדו מפורק של שחר ואורן

מצרכים

בשר אסאדו מפורק:

באן מאודה:

  • 180 גרם מים קרים (3/4 כוס)
  • 360 גרם קמח (2.5 כוסות+כף)
  • כפית שטוחה שמרים יבשים
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה

בשר אסאדו מפורק:

  1. את כל חומרי הרוטב טוחנים יחד בבלנדר מוט.
  2. אל סיר מוזגים מעט שמן ומתחילים בבישול הרוטב.
  3. מוסיפים אליו את האסאדו ומוודאים שהרוטב מצפה את הבשר.
  4. מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר נושר מהעצם (2-3 שעות).
  5. בזמן שהבשר על הגז מכינים את הבאן.

באן מאודה:

  1. מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
  2. ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים ואז נוסיף את הקמח והמלח.
  3. נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים ואז נעביר למשטח ונלוש ידנית תוך כדי ספיחה של כל הקמח.
  4. נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
  5. מחלקים לכדורים של 50 גרם (כ- 10 כדורים מהמתכון), פוחסים כל כדור ומותחים את הדופן למרכז מספר פעמים עדשמתקבלת צורה חלקה ויפה.
  6. נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו, נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייהגזור.
  7. נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
  8. השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
  9. מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.

הרכבה:

תולשים את העצם מהבשר ומפרקים את הבשר באמצעות הידיים. חותכים את הבאן לרוחבו ומכניסים לתוכו מיונז, כוסברה, צילי אדום ורצועות מלפפון.

מודים, זה לא מתכון קל! אבל תעקבו אחרי ההוראות ואין סיבה שלא תקבלו תוצאה מושלמת כמו שלנו.