מצרכים
בשר אסאדו מפורק:
- קילו בשר אסאדו עם עצם
- 8 שיני שום
- 30 גרם ג’ינג’ר
- 2 בצלים סגולים בינוניים
- 65 גרם רוטב הוי סטיר (רבע כוס)
- חצי כוס סויה בהירה (125 ג)
- 4 כפות סוכר חום
- 1/3 כוס קטשופ (90 ג)
באן מאודה:
- 180 גרם מים קרים (3/4 כוס)
- 360 גרם קמח (2.5 כוסות+כף)
- כפית שטוחה שמרים יבשים
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה
בשר אסאדו מפורק:
- את כל חומרי הרוטב טוחנים יחד בבלנדר מוט.
- אל סיר מוזגים מעט שמן ומתחילים בבישול הרוטב.
- מוסיפים אליו את האסאדו ומוודאים שהרוטב מצפה את הבשר.
- מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר נושר מהעצם (2-3 שעות).
- בזמן שהבשר על הגז מכינים את הבאן.
באן מאודה:
- מוזגים מים קרים ועליהם את השמרים היבשים.
- ניתן לשמרים דקה להתמוסס במים ואז נוסיף את הקמח והמלח.
- נתחיל מלערבב כדי שהקמח ייספוג מים ואז נעביר למשטח ונלוש ידנית תוך כדי ספיחה של כל הקמח.
- נעצור כאשר מתקבל בצק חלק לגמרי- אם הבצק מתנגד, אפשר להניח אותו מכוסה לחמש דקות ולהמשיך.
- מחלקים לכדורים של 50 גרם (כ- 10 כדורים מהמתכון), פוחסים כל כדור ומותחים את הדופן למרכז מספר פעמים עדשמתקבלת צורה חלקה ויפה.
- נכדרר כל עיגול תוך שמירה על המבנה שלו, נוודא שהתחתית אטומה ונניח בתוך כלי אידוי על סיליקון או נייר אפייהגזור.
- נתפיח במשך שעה עם מכסה סגור בטמפ החדר, ולאחר מכן שעה נוספת ללא כיסוי.
- השעה ללא כיסוי גורמת לקבלת המעטה הכיפתי והחלק שאנחנו רוצים לקבל בבאן.
- מאדים על חום בינוני- גבוה למשך 15 דקות ואז מכבים את האש ולא פותחים למשך 5 דקות.
הרכבה:
תולשים את העצם מהבשר ומפרקים את הבשר באמצעות הידיים. חותכים את הבאן לרוחבו ומכניסים לתוכו מיונז, כוסברה, צילי אדום ורצועות מלפפון.
מודים, זה לא מתכון קל! אבל תעקבו אחרי ההוראות ואין סיבה שלא תקבלו תוצאה מושלמת כמו שלנו.