מצרכים
- 200 גרם מחמצת
- 200 גרם מים
- 200 גרם קמח
- 2.5 כוסות מים קרים (625 מ״ל)
- 1 ק״ג קמח לחם
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה בגט מחמצת
- דבר ראשון יוצרים סטרטר מערבוב המחמצת, המים והקמח שבהתחלה.
- כאשר הסטרטר מכפיל נפח, מכניסים אותו לקערת המיקסר.
- בקערת מיקסר מוסיפים ראשית את המים, מערבבים עם הסטרטר עד שנוצר נוזל חלק ואז מוסיפים את הקמח והמלח.
- מעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- משמנים קערה ומעבירים את הבצק. מכסים ושולחים למקרר ליומיים.
- אחת ליום מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים אותו סדרת קיפולים.
- נוריד את הבצק לשיש.
- נחצה את הבצק
חצי אחד מחלק ל- 4 חלקים - חצי שני נרדד לגובה 1 סמ
- מעצבים את העיגולים לבגט
- את הבצק המרודד חותכים ל 16 חלקים כדי לקבל לחמניות מרובעות
- מתפיחים עד שמכפיל נפח
התפחה ללא כיסוי מייבשת את הבצק ויוצרת קרום חזק - בינתיים מחממים את התנור ל- 250 מעלות.
- חורצים את הבצק
טיפ: להשפריץ מים על הבצק לפני הכניסה לתנור. יתקבל קרסט מרשים יותר. - אופים למשך רבע שעה וזה מוכן!