מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

דג מאודה

40 דקות / בינוני / 2 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
דג מאודה סיני של שחר ואורן

מצרכים

דג:

  • 3 בצלים ירוקים
  • ראש גינגר (בגדול 3 אגודלים)
  • חבילת טופו קשה (300 גרם)
  • 550 גרם פילה דג לבן (דניס, אמנון, הליבוט, בס, לברק, בר-ים וכדומה)

רוטב:

להגשה:

  • חצי כוס שמן צמחי ניטרלי (קנולה, סויה וכדומה)
  • 5 שיני שום קצוצים דק
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  1. נפריד את גבעולים הירוקים של הבצל הירוק מהראשים הלבנים.
  2. נחתוך את הראשים הלבנים לרצועות ניתן לחתוך באלכסונים ארוכים.
  3. נחתוך את הגבעולים הירקות באלכסונים ארוכים, לקבלת רצועות ארוכות.
  4. את הגינגר נחתוך למקלות דקים (ג’וליינים)
  5. נערבב את כל מרכיבי הרוטב.

הגרסה המהירה – הכנה במיקרו:

  1. בצלחת שטוחה, נסדר את ראשי הבצל הירוק ורצועות הגינגר, ועליהם את הפילה הדג שלנו.
  2. נסדר את הטופו סביב הדג (ולא מעליו אחרת הדג לא יתבשל כהלכה)
  3. נכסה בניילון נצמד עמיד למיקרו, ונכניס למיקרו על חום גבוה למשך 5 דקות.

הגרסה המסורתית – הכנה בכלי אידוי (סטימר):

  1. בצלחת שטוחה עם שוליים גבוהים אשר נכנסת לכלי האידוי, נסדר את ראשי הבצל הירוק ורצועות הגינגר, ועליהם את הפילה הדג שלנו.
  2. נסדר את הטופו סביב הדג (ולא מעליו אחרת הדג לא יתבשל כהלכה)
  3. נכניס לבישול בסטימר כ-8 דקות אידוי

סגירת מנה והגשה:

  1. נחמם את השמן במחבת, ונוסיף את השום הקצוץ.
  2. נסדר מעל הדג את רצועות הבצל הירוק (הגבעולים הירוקים)
  3. כשהשום מגיע לצבע זהוב שופכים את השמן עם השום מעל הבצל הירוק כדי לתת לו מכת חום.
  4. מוזגים את הרוטב מעל הדג והטופו, ומגישים עם אורז לבן 🙂