מצרכים
דג:
- 3 בצלים ירוקים
- ראש גינגר (בגדול 3 אגודלים)
- חבילת טופו קשה (300 גרם)
- 550 גרם פילה דג לבן (דניס, אמנון, הליבוט, בס, לברק, בר-ים וכדומה)
רוטב:
- 2 כפות סויה בהירה
- כף סויה כהה
- כף יין שאושינג סיני
- כפית סוכר
- 2 כפיות שמן שומשום
- וחצי כפית מלח
להגשה:
- חצי כוס שמן צמחי ניטרלי (קנולה, סויה וכדומה)
- 5 שיני שום קצוצים דק
- אורז לבן
אופן ההכנה
- נפריד את גבעולים הירוקים של הבצל הירוק מהראשים הלבנים.
- נחתוך את הראשים הלבנים לרצועות ניתן לחתוך באלכסונים ארוכים.
- נחתוך את הגבעולים הירקות באלכסונים ארוכים, לקבלת רצועות ארוכות.
- את הגינגר נחתוך למקלות דקים (ג’וליינים)
- נערבב את כל מרכיבי הרוטב.
הגרסה המהירה – הכנה במיקרו:
- בצלחת שטוחה, נסדר את ראשי הבצל הירוק ורצועות הגינגר, ועליהם את הפילה הדג שלנו.
- נסדר את הטופו סביב הדג (ולא מעליו אחרת הדג לא יתבשל כהלכה)
- נכסה בניילון נצמד עמיד למיקרו, ונכניס למיקרו על חום גבוה למשך 5 דקות.
הגרסה המסורתית – הכנה בכלי אידוי (סטימר):
- בצלחת שטוחה עם שוליים גבוהים אשר נכנסת לכלי האידוי, נסדר את ראשי הבצל הירוק ורצועות הגינגר, ועליהם את הפילה הדג שלנו.
- נסדר את הטופו סביב הדג (ולא מעליו אחרת הדג לא יתבשל כהלכה)
- נכניס לבישול בסטימר כ-8 דקות אידוי
סגירת מנה והגשה:
- נחמם את השמן במחבת, ונוסיף את השום הקצוץ.
- נסדר מעל הדג את רצועות הבצל הירוק (הגבעולים הירוקים)
- כשהשום מגיע לצבע זהוב שופכים את השמן עם השום מעל הבצל הירוק כדי לתת לו מכת חום.
- מוזגים את הרוטב מעל הדג והטופו, ומגישים עם אורז לבן 🙂