מצרכים
- חציל
- ביצה טרופה
- קמח לבן
- פירורי לחם
- שמן זית
רוטב:
- פחית עגבניות מרוסקות/ מגורדות
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- חצי כפית שום גבישי
- חופן עלי בזיליקום
- מוצרלה/ גאודה 100 גרם
- פרמזן 50 גרם
אופן ההכנה
- חותכים את החציל יחד עם הקליפה לפרוסות בעובי של אצבע.
- מפזרים מעט מלח משני צדי החציל ומניחים בצד ל 30 דקות.
- סופגים את הנוזלים שהחציל הוציא.
- מצפים את החציל בקמח, טובלים בביצה ואז בפירורי לחם ומניחים בתבנית אפייה.
- מזלפים שמן זית היטב משני הצדדים ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות על 200 מעלות עד שמשחים.
- מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד ומשטחים אותו בתוך תבנית עמוקה.
- מסדרים את פרוסות החציל על הרוטב.
- מפזרים בנדיבות גבינות קשות (מוצרלה/ גאודה) ומעל פרמזן.
- אופים למשך 20 דקות נוספות עם 200 מעלות.
- מגישים על ספגטי או פסטה ואוכלים בהנאה!