מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חציל בפרמזן

שעה / בינוני / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
חציל בפרמזן

מצרכים

  • חציל
  • ביצה טרופה
  • קמח לבן
  • פירורי לחם
  • שמן זית

רוטב:

  • פחית עגבניות מרוסקות/ מגורדות
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית שום גבישי
  • חופן עלי בזיליקום

  • מוצרלה/ גאודה 100 גרם
  • פרמזן 50 גרם

אופן ההכנה

  1. חותכים את החציל יחד עם הקליפה לפרוסות בעובי של אצבע.
  2. מפזרים מעט מלח משני צדי החציל ומניחים בצד ל 30 דקות.
  3. סופגים את הנוזלים שהחציל הוציא.
  4. מצפים את החציל בקמח, טובלים בביצה ואז בפירורי לחם ומניחים בתבנית אפייה.
  5. מזלפים שמן זית היטב משני הצדדים ומכניסים לאפייה למשך 20 דקות על 200 מעלות עד שמשחים.
  6. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל המרכיבים יחד ומשטחים אותו בתוך תבנית עמוקה.
  7. מסדרים את פרוסות החציל על הרוטב.
  8. מפזרים בנדיבות גבינות קשות (מוצרלה/ גאודה) ומעל פרמזן.
  9. אופים למשך 20 דקות נוספות עם 200 מעלות.
  10. מגישים על ספגטי או פסטה ואוכלים בהנאה!