מצרכים
- כוס ושליש מים (340 גרם)
- 6 כפות סוכר חום (80 גרם)
- 2 כפיות שמרים יבשים (10 גרם)
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- 4 כפיות קקאו (20 גרם)
- כפית מלח (8 גרם)
- כוס מיקס גרעינים (מה שאוהבים – ניתן לשים: גרעיני חמניה, דלעת, אגוזי מלך, שקדים, דוחן, קינואה)
- שיבולת שועל דקה לציפוי
אופן ההכנה
- נערבב את המים, השמרים והסוכר ונמתין חמש דקות עד שמתקבל קצף לבן.
- לאחר מכן נוסיף את הקמח, הקקאו והמלח
- נלוש במהירות בינונית לחמש דקות עד קבלת בצק חלק ומבריק ותוך כדי הלישה מוסיפים את מיקס הגרעינים
- נעביר את הבצק להתפחה של שעה בטמפרטורת החדר
- בסיום ההתפחה נוציא את הבצק מהכלי למשטח עבודה נרטיב ידיים ונשטח מהבצק מלבן
- נגלגל את המלבן לצורת כיכר לחם.
- נצפה את הבצק בשיבולת שועל דקה מכל הכיוונים
- נעביר להתפחה של שעה וחצי בטמפרטורת החדר
- נחמם תנור ל 200 מעלות טורבו
- רגע לפני האפייה נחרוץ את הבצק בשלושה מקומות ונרסס על הכיכר מעט מים
- נשלח לאפייה של חצי שעה.
- יש לתת ללחם להצטנן לפני שפורסים.
- בתאבון!