מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מאפי גבינת שמנת עם שום ודבש

שעתיים / קל / 12 מאפים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
מאפי גבינת שמנת עם שום ודבש

מצרכים

בצק חלה

  • חצי כוס מים (125 מל)
  • ביצה
  • 2 כפות סוכר לבן (25 גרם)
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לחם
  • 2 כפות שמן זית (25 מל)
  • כפית שמרים (5 גרם)
  • כפית מלח (8 גרם)

תוספות

  • 200 גרם גבינת שמנת עם שום של ארלה
  • חופן צנוברים לפיזור 
  • כמה ענפי טימין מופרדים לעלים
  • כפית מלח ים אטלנטי גס 
  • פלפל שחור גרוס
  • דבש

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
  2. מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  3. מכסים את הבצק בתוך קערה מקומחת עד להכפלת הנפח.
  4. פותחים את הבצק למלבן ומורחים על כולו את גבינת השמנת
  5. מפזרים תוספות ומגלגלים את הבצק תוך כדי מתיחה. אופציונלי: לזלף דבש גם עכשיו עם המילוי.
  6. חותכים עם חוט או סכין מספר שבלולים ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מסדרים בצורה מעט מרווחת כדי לאפשר התרחבות.
  8. את שאר הגליל חוצים לאורכו ועושים בורג.
  9. מתפיחים בשנית עד להכפלת נפח
  10. מברישים ביצה
  11. אופים על חום 180 מעלות סטטי למשך 30 דקות
  12. מברישים את המאפה בדבש.

פרסום ממומן בשיתוף ארלה