מצרכים
בצק חלה
- חצי כוס מים (125 מל)
- ביצה
- 2 כפות סוכר לבן (25 גרם)
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לחם
- 2 כפות שמן זית (25 מל)
- כפית שמרים (5 גרם)
- כפית מלח (8 גרם)
תוספות
- 200 גרם גבינת שמנת עם שום של ארלה
- חופן צנוברים לפיזור
- כמה ענפי טימין מופרדים לעלים
- כפית מלח ים אטלנטי גס
- פלפל שחור גרוס
- דבש
אופן ההכנה
- מכניסים את כל החומרים יחדיו אל קערת המיקסר.
- מפעילים את המיקסר במהירות איטית תחילה כדי שכל חומרי הגלם ייאספו יחד. לאחר מכן נעלה את המהירות לבינונית למשך חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
- מכסים את הבצק בתוך קערה מקומחת עד להכפלת הנפח.
- פותחים את הבצק למלבן ומורחים על כולו את גבינת השמנת
- מפזרים תוספות ומגלגלים את הבצק תוך כדי מתיחה. אופציונלי: לזלף דבש גם עכשיו עם המילוי.
- חותכים עם חוט או סכין מספר שבלולים ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מסדרים בצורה מעט מרווחת כדי לאפשר התרחבות.
- את שאר הגליל חוצים לאורכו ועושים בורג.
- מתפיחים בשנית עד להכפלת נפח
- מברישים ביצה
- אופים על חום 180 מעלות סטטי למשך 30 דקות
- מברישים את המאפה בדבש.
פרסום ממומן בשיתוף ארלה