מצרכים
בצק מקילו קמח:
- 500 מ״ל מים (כוס וחצי פחות כף)
- 90 גרם סוכר (חצי כוס)
- 3 כפיות שמרים (15 גרם)
- קילו קמח
- 60 מ״ל שמן זית (1/3 כוס)
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
הוראות הכנה:
- מערבבים שמרים וסוכר במים ומניחים עד שנוצרת שכבת קצף.
- מתחילים ללוש את כל מרכיבי הבצק יחד, אפשר במיקסר ואפשר בידיים, עד שמתקבל בצק חלק ורך, לח אבל לא נדבק לידיים.
- מקמחים מעט ושולחים להכפלה עד להכפלת נפח.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים דק, כמו שמרדדים בצק לעוגת שמרים.
- חותכים את המסגרת ונשארים עם ריבוע ישר.
- מברישים את החלק העליון במים עד שהכל רטוב אך לא מוצף.
- מפזרים שומשום בנדיבות ומוודאים שהוא נדבק על כל החלקים הרטובים בבצק.
- הופכים את הבצק כשהשומשום למטה ועושים את אותו הדבר גם בצד השני- מרטיבים ומפזרים שומשום.
- חוצים לאורך ואז כל חצי חוצים שוב לאורך- ככה אנחנו שולטים באורך של המקלות שנקבל.
- כל מלבן ארוך חותכים לאצבעות.
- מסדרים במרווחים קטנים בתבנית אפייה
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- כעת יש אפשרות לאפות את זה בזמנים שונים כדי לקבל תוצאות שונות:
- אפייה של 15 דקות תתן מקלות בהירים ורכים כמו בייגל ירושלמי שכיף לטבול בזעתר
- אפיה של 10 דקות נוספות (סה״כ 25) תייבש את המקלות ואז יתקבלו גריסיני (הכי טעים שאכלתם בחיים שלכם אבל מה זה חשוב 😉)
- זה ממכר!!