מצרכים
בצק:
- כוס קמח לבן (140 גרם)
- ביצה L (55-60 גרם)
- כף מים (15 גרם)
- קמצוץ מלח
מילוי וונטון:
- 250 גרם פרגית
- כפית שטוחה מלח (5 גרם)
- גבעול בצל ירוק (35-40 גרם)
- אצבע ג׳ינג׳ר (20 גרם)
- כף קורנפלור (10 גרם)
- כף שמן שומשום (10 גרם)
- כף יין סיני / סאקה (15 גרם) – אופציונאלי
מרק:
- חופן קטן של רצועות כרוב (70 גרם)
- גזר קטן חתוך לגפרורים (50 גרם)
- 3 שיני שום קצוצות (24 גרם)
- 2 כפות שמן צמחי (20 גרם)
- 1 ליטר מים
- 1 כפית סוכר
- 1.5 כפיות מלח
- 2 כפיות מונוסודיום (אם אין ניתן להמיר באבקת מרק עוף)
הגשה:
- טבעות בצל ירוק
- שמן שומשום
אופן ההכנה
- תחילה מתחילים מהבצק, טורפים את הביצה ומוזגים את הביצה על הקמח בקערה גדולה תוך כדי ערבוב עד לקבלת פירורים גדולים.
- מוסיפים כף מים, ולשים עד לאיחוד של כל הפירורים, אם הבצק יבש מידי אפשר להוסיף עוד כפית מים וללוש עד שכל הפירורים מתאחדים לכדור.
- מכסים בניילון ונותנים לבצק לנוח 15 דקות.
- ביינתים מכינים את המילוי של הוונטון – מכניסים את כל מרכיבי המילוי למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת עיסה אחידה אך עדיין גסה (לא לטחון למשחה, שעדיין יהיו קצת גושים), למי שאין מעבד מזון ניתן לקצוץ את הכל דק דק באמצעות סכין ולערבב היטב.
- לאחר 15 דקות, לשים את הבצק בשנית עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע, מכסים ונותנים לבצק לנוח 15 דקות נוספות.
- בזמן הזה נכין את המרק, בסיר נחמם את השמן ונוסיף את השום ונטגן על אש בינונית עד להזהבה וכשעולה ריח נעים מהסיר של שום מטוגן, נוסיף את המים, התיבול והירקות נערבב ונביא לרתיחה.
- לאחר שהבצק שלנו נח, נקמח משטח ונרדד את הבצק להכי דק שניתן באמצעות מערוך תוך כדי קימוח עדין וסיבוב של הבצק על המשטח של ידבק – יש לשים לב שהבצק אינו מתייבש מידי תוך כדי, למי שיש מכונת פסטה ניתן לרדד במכונה – עובי של הבצק נקבע איך שאוהבים, בהונג קונג אוכלים את הוונטון עם בצק דק דק, ולמי שאוהב בצק בשרני אבל לרדד לעובי עבה יותר.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל של 8 על 8 ס”מ
- לוקחים חצי כפית מהמילוי ומורחים אותה על הקצה של ריבוע בצק, מגלגלים את הקצה והמילוי פנימה למרכז הריבוע, ולאחר מכן לוקחים את 2 הקצוות הצדדים ומושכים אותם כלפי מטה אחד על השני ומהדקים בלחיצה.
- מרתיחים מים בסיר, ומכניסים את הוונטון פנימה ומבשלים כ-2 דקות עד שהוונטון צף.
- מוזגים את המרק לקערות ומעל מניחים את הוונטון, מקשטים עם בצק ירוק ומזלפים חצי כפית שמן שומשום לכל קערה.
- בתאבון 🙂