מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סינבון קינמון

3 שעות / בינוני / 15 מאפים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

בצק שמרים:

  • חצי כוס מים פושרים (125 מ״ל)
  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • כפית וחצי שמרים יבשים (8 גרם)
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 2.5 כוסות קמח לחם (350 גרם)
  • ביצה

מלית קינמון:

  • כוס סוכר חום (200 גרם)
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 10 גרם אבקת קינמון

רוטב שמנת:

  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה רכה
  • כפית מחית וניל

אופן ההכנה

  1. מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים לחמש דקות.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומתחילים לעבד במהירות בינונית עד שהחמאה הקרה נטמעת בתוך הבצק ומתקבל בצק חלק ואחיד שנפרד מהדפנות.
  3. שולחים את הבצק להתפחה עד הכפלת נפח.
  4. מרדדים את הבצק למלבן
  5. מורחים חמאה ומפזרים אבקת קינמון וסוכר חום.
  6. מגלגלים לגליל
  7. בעזרת חוט תפירה רגיל יוצרים קשר והוא זה שחותך את הבצק באופן אחיד וחלק.
  8. משמנים תבנית בחמאה, תופסים כל עיגול, מותחים את הקצה שלו למטה ומניחים בתבנית.
  9. מניחים בצד ל 20 דקות.
  10. אופים בחום 180 מעלות למשך 30 דקות.
  11. מערבבים את מרכיבי הרוטב, חשוב לוודא שהם בטמפ בחדר, אפשר גם לחמם מעט במיקרו.
  12. כשהתבנית יוצאת מהתנור מורחים בנדיבות מהרוטב על המאפה.
  13. מומלץ להמתין 20 דקות לפני שטורפים, ככה הרוטב נספג מעט במאפה.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות