מצרכים:
- חצי כוס טחינה גולמית / חמאת בוטנים
- חצי כוס סירופ מייפל / סילאן / סירופ אגבה
- קורט מלח
- כוס וחצי קמח שיבולת שועל / שתי כוסות קמח שקדים
- כפית אבקת אפייה
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק או כל תוספת אחרת שאוהבים
אופן ההכנה
- נחמם את התנור ל 175 מעלות עדיף על טורבו אבל לא חובה.
- נערבב את הטחינה הגולמית עם סירופ מייפל ומלח, נוסיף קמח שיבולת שועל ואבקת אפיה וניצור בצק עוגיות מהמם.
- נוסיף שוקולד קצוץ או כל תוספת שבחרתם ונערבב בבצק.
- שימו ❤️ שימרו קצת שוקולד לעיטור העוגייה בחלקה העליון.
- בידיים מעט רטובות נעביר את בצק העוגיות אל תבנית אפיה וניצור ממנו עיגול בעובי וגודל אחיד.
- נפזר מעט שוקולד מריר על חלקה העליון של העוגייה ונכניס לאפייה של 12-15 דקות עד שהעוגייה תופחת והופכת להיות יפה ומהפנטת.
- נוציא את העוגייה מהתנור, נצנן מעט ונגיש.
- אפשר לשמור את העוגייה בקופסא אטומה על השיש למשך יומיים❣️
המתכון צולם ביחד עם אסי רוז, מוזמנים לבקר בבלוג שלה כאן למתכונים בריאים וקלילים