מצרכים
תבנית עגולה בקוטר 15 סמ וגובה 10סמ
- 50 גרם קמח (רצוי קמח עוגות)
- 150 גרם גבינת שמנת
- 50 גרם חמאה
- 60 גרם חלב
- 4 חלמונים
- מיץ לימון 10 גרם
- 4 חלבונים
- 100 גרם סוכר
אופן ההכנה
- ראשית חשוב מאוד! שכל המצרכים יהיו בטמפרטורת החדר.
- נתחיל מלהמיס יחד גבינת שמנת, חמאה וחלב. רצוי על בן מארי (קערה על סיר מים חמים), רק עד ערבוב ואיחוד.
- נוסיף את החלמונים ונערבב
- נוסיף את הלימון ונערבב
- ננפה פנימה קמח, נערבב היטב ואז נסנן את כל תוכן הקערה לכלי חדש- הדבר יביא את הבלילה להיות חלקה לגמרי, ללא גושי קמח.
- נקציף את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת פסגות רכות מאוד.
- נקפל את קצפת החלבונים בתוך הבלילה במספר פעמים בזהירות רבה לא להרוס את האווריריות של המסה.
- נרפד את התבנית בנייר אפייה בתחתית ובשוליים
- נמזוג את הבלילה לתבנית מעט מגובה כדי שהבועות הגדולות יתפוצצו מעצמן, ונדפוק קלות על השיש. עכשיו נאפה בתנור.
- האפייה היא השלב הקריטי בעוגה!
- נניח את התבנית העגולה בתוך תבנית שבה נוכל למלא מים רותחים עד גובה של כ- 2 סמ.
- 30 דקות ראשונות נאפה על 150 מעלות סטטי
- נפתח את דלת התנור ל 10 שניות כדי לשחרר אדים
- 30 דקות נוספות נאפה על 110 מעלות סטטי
- נפתח שוב את דלת התנור לשחרור אדים
- נעלה את החום ל 160 מעלות למשך 5-10 דקות נוספות עד שנקבל הזהבה יפה בכיפת העוגה.
- נכבה את התנור למשך 5 דקות עם דלת סגורה
- נפתח את דלת התנור ונשאיר את העוגה בפנים ל 5 דקות נוספות.
- נוציא את העוגה מהתנור, ניתן לה להתקרר מעט ואז נחלץ מהתבנית ונסיר את נייר האפיה