מצרכים
- חבילת אטריות קדאיף 400-500 גרם
- 200 גרם חמאת תנובה
- חבילת גבינת כנען תנובה 500 גרם
- פתיתי מוצרלה השף הלבן 200 גרם
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 3/4 כוס מים (180 מל)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- כמה טיפות מי זהר
- פיסטוקים גרוסים
- ורדים מיובשים
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה במיקרו עד שהיא נוזלית ומערבבים היטב עם אטריות הקדאיף המופרדות.
- חוצים את הכמות, ואת החצי הראשון משטחים על תחתית של מחבת גבוהה בקוטר 20-24 סמ.
- מערבבים את הגבינות והסוכר ומרפדים את שכבת הקדאיף.
- מפזרים באופן אחיד את יתרת הקדאיף מעל.
- מבשלים על הלהבה הגדולה בעוצמה נמוכה למשך 10 דקות עם מכסה.
- כעבור 10 דקות הופכים על צלחת ומחליקים חזרה למחבת לעוד 10 דקות נוספות.
- בזמן שהכנאפה על הגז מכינים סירופ סוכר על ידי הרתחה יחד של הסוכר, המים והזהר, רק עד שהסוכר נעלם לחלוטין, מכבים ונותנים להתקרר.
- כאשר הכנאפה מוכנה, מוציאים לצלחת ומיד מוזגים את כל מי הסוכר. זה נספג תוך רגע וזה חשוב מאוד לטעם.
- מפזרים פיסטוקים וורדים וסיימנו! 30 דקות מרגע שהתחלתם ואתם מוכנים להגשה.