מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פאד תאי ירוק – בסיר אחד

4 סועדים / 60 דקות / קל
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

  • חבילת אטריות אורז 3 מילימטר (400 גרם)
  • חבילת טופו (300 גרם)
  • בצל סגול בינוני
  • חצי צרור כוסברה
  • 1.5 כפות שמן
  • פלפל ירוק חריף
  • פחית קרם קוקוס
  • 2 כפות מחית קארי ירוק (35 גרם)
  • כף רוטב דגים (15 גרם)
  • 2 כפיות סוכר (10 גרם)
  • כפית מלח (5 גרם)
  • 1/2 כוס מים (125 מ״ל)

אופן ההכנה

  1. לפני שמתחילים, אנחנו רוצים לרכך את אטריות האורז. אז ניקח את אטריות האורז היבשות ונשרה אותם במים. (צריכות להיות בהשריה לפחות 30 דקות)
  2. חותכים מעט מהתפרחת (העלים בקצה העליון, אלו שהכי טריים) של הכוסברה ושומרים בצד, זה יהיה קישוט בהגשה.
  3. ואת כל שאר הכוסברה קוצצים. עם הגבעולים. דק דק דק.
  4. את הטופו נחתוך לקוביות ,חותכים את הבצל לרצועות, את הפלפל הירוק לטבעות.
  5. לוקחים חופן של קייל – אפשר להחליף בפאק צוי, חסה מסוסלת, עלי מנגולד, ברוקולי שחתוך דק. דברים ירוקים.
  6. ומהכרוב חותכים קוביות גדולות, מניחים בצד.
  7. עכשיו תביאו סיר, אחד כזה גדול, שיש לו מכסה, גם ווק יפה יהיה פה אחלה. העיקר שיש מכסה.
  8. נשמן את הסיר ונטגן את הבצל והפלפל הירוק על אש בינונית. לפני המזהיב אנחנו מוסיפים את הקארי הירוק ופותחים אותו עם הבצל והפלפל עד שמגיע לפיזור אחיד. להשתדלו לא לשרוף את המחית, תורידו את עוצמת האש אם צריך.
  9. אחרי שהקארי התפזר על הבצל, נוסיף את הקרם קוקוס. וניתן לו להגיע לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
  10. נוסיף את הכוסברה הקצוצה, הטופו והתיבול ונערבב היטב, נבשל במשך דקה.
  11. נסנן את האיטריות, ונניח בתוך הסיר בשכבה אחידה. ונפזר מעל את הכרוב והקייל , (את הכרוב אני אוהב לדחוף בין האטריות,)
  12. נוסיף מעל הכל את המים, ומכסה.
  13. נבשל על אש בינונית כ-7 דקות.
  14. נפתח את המכסה ונערבב הכל.
  15. נעביר לצלחת, נגיש עם שברי בוטנים ותפרחת כוסברה.
  16. בתאבון