פילמני
לבצק:
-
600 גרם קמח
-
240 מ״ל מים רותחים
-
2 כפות שמן
-
כפית וחצי מלח
-
3 ביצים L
-
200 גרם קמח
מילוי:
-
600 גרם פרגית טחונה
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
4 בצלים לבנים מגורדים
-
2 כפיות מלח
-
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
-
רבע כוס מים
אופן ההכנה
-
בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב היטב את הקמח (600 גרם), שמן, מלח והמים רותחים עד לקבלת פירורים גסים.
-
נוסיף את הביצים ונערבב לקבלת בצק דביק.
-
נוסיף את יתרת הקמח (200 גרם) ונערבב עד לאיחוד. נגבש את הבצק, נעטוף בניילון נצמד ונניח למנוחה. במקרר של שעה.
-
בקערה נערבב את כל חומרי המילוי היטב.
-
נחלק את הבצק ל5 חתיכות. נרדד כל חתיכה על משטח מקומח ונקרוץ דיסקיות בקוטר 7-8 ס״מ.
-
נניח במרכז כל דסקית מלית בשר, נסגור לחצי ירח היטב כך שהקצוות יתאחדו ולא יפתחו.
-
לבסוף ניקח את קצוות חצי הירח ונאחד לצורת טורטליני/פילמני.
-
נבשל במים רותחים עם כף גדושה של מלח, אחרי שהפילמני צפים נבשל כ8 דקות.
-
נסנן היטב.
-
נגיש עם שמן זית או חמאה
ניתן להקפיא את הפילמני עד חודש ימים מיום ההכנה