מצרכים
לצ׳יפס:
- 3 תפוחי אדמה לבנים
- 1 ליטר מים
- 1/2 כוס חומץ
- שמן לטיגון
- מלח
דיפים:
- מיונז חריף של הלמנס
- 2 כפיות קארי
- כפית צ׳ילי גרוס
- כף מיץ לימון
- חצי כפית גרידת לימון
- גבעול בצל ירוק קצוץ
- 2 שיני שום
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי אדמה לצ׳יפס לרצועות דקות (חצי ס”מ)
- משרים במים עם חומץ למשך לפחות 30 דקות עד שהמים הופכים עכורים והעמילן יוצא מהם.
- מייבשים היטב את תפוחי האדמה.
- מטגנים בחום 160 מעלות עד שהצ׳יפס מתרכך אבל לא מזהיב.
- מוציאים מהשמן אל רשת לניקוז, משטחים ומסדרים על נייר אפייה.
- מכניסים להקפאה עד שהצ׳יפס קפוא לחלוטין.
- מטגנים בשנית בחום של 220 מעלות עד שהצ׳יפס זהוב ויפה.
- ניתן לשמור בהקפאה עד שתרצו להכין לכם צ׳יפס ואז יהיה לכם תמיד זמין.
- בזמן שהצ׳יפס בטיגון מכינים את הדיפים:
- יוצקים 2 כפות מיונז חריף של הלמנס ל-3 קעריות ולכל אחת מוסיפים:
- קארי
- צ׳ילי גרוס ושום
- לימון, גרידת לימון ובצל ירוק
- מערבבים היטב כל אחת מהקעריות ומקבלים 3 דיפים נהדרים!
- מוציאים את הצ׳יפס על רשת כדי לשמור על הפריכות וסיימנו!