מצרכים
- חציל
- מלח
- קמח
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- הכמויות לא כתובות כי זה כל כך פשוט:
- אני מקלף את החציל. חובה? לא. אבל למה לא לנסות ולבחור מה אתם מעדיפים? 🙂 במתכון הזה אני אוהב לקלף ואז כל הביס אחיד במרקם.
- פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 סמ
- מסדרים את הפרוסות על תבנית ומפזרים מלח מעל
- הופכים את החציל ומפזרים מלח גם בצד השני.
- תניחו לזה לעמוד אפילו חצי שעה ותראו איך שהחציל מתחיל ״להזיע״ החוצה נוזלים.
- השלב הזה מוציא את המרירות מהחציל וגם מרכך אותו.
- סוחטים היטב את החציל עד שהוא הופך להיות סמרטוטי
- טובלים בקמח משני הצדדים ומנערים עודפים
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.