מצרכים
מצרכים:
- ליטר מים
- 3 כפיות מחית ציר בקר של קנור (28 גרם)
- חצי כוס יין אדום (125 מ״ל)
- 5 כפות טריאקי של קנור (75 מ״ל)
- בצל גדול
- 2 עלי דפנה
- 8 פלפל אנגלי שחור
- כפית עלי טימין
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות קמח
למטבל:
- רבע כוס ציר מהציר
- רבע כוס מיונז הלמנס
- 2 כפות רוטב צ׳ילי חריף של קנור
אופן ההכנה
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן זית.
- מוזגים לסיר מים ויין
- מוסיפים ציר בקר, טריאקי, עלי דפנה, פלפל אנגלי וטימין
- נותנים לרתוח ואז מנמיכים ומבשלים שעה לצמצום
- בסיר אחר מערבבים קמח ושמן זית, ומסננים את הנוזל פנימה. הקמח יסמיך את הרוטב ויתן לו מרקם מדויק לרוטב.
- עכשיו מאותו רוטב דמי גלאס נעים גם מטבל לצ׳יפס ולבשרים:
- רבע כוס של מיונז נערבב עם כמות זהה של רוטב דמי גלאס, ונוסיף 2 כפות צ׳ילי חריף.
- ככה בקלות אפשר להגיש את הבשרים עם רטבים מגניבים וטעימים!
מתכון במימון מותג הלמנס ומותג קנור