מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

שאוורמה בלאפה

3 שעות / בינוני / 4 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
שאוורמה בלאפה

מצרכים

כמות ל 6 מנות

לאפה:

  • 3.5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
  • כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית
  • כוס מים

שווארמה:

  • 1 קילו פרגית
  • 200 גרם שומן כבש
  • כפית גדושה מלח
  • כפית כמון
  • כפית פפריקה
  • כפית אבקת קארי
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף קורנפלור

אופן ההכנה

לאפה:

  1. מערבבים מים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק. 
  3. מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
  4. מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, זה בגלל הגלוטן המפותח. תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.
  5. שמן מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ונניח את העיגולים, 2 דקות מכל צד.

שווארמה:

  1. משתמשים בפרגית חצי קפואה על מנת שיהיה לנו קל, ונפרוס אותה לפרוסות דקות ככל הניתן.
  2. מערבבים בקערה את כל התבלינים ואז מערבבים עם הפרגית ומניחים בצד שתפשיר.
  3. קוצצים את השומן הקפוא, וברגע שמפשיר, מחממים מחבת רחבה שתהיה רותחת וזורקים פנימה את השומן.
  4. כעבור דקה נכניס גם את הפרגית ונצרוב הכל יחד עד חריכה.