מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

גימבאפ קוריאני

בינוני / שעתיים / 6 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

לאורז:

2 כוסות אורז עגול (אורז לסושי)

2 כוסות מים

1 כף שמן שומשום קלוי

½ כפית מלח (או לפי הטעם)

להרכבת הגלילים:

6-8 דפי אצות נורי

שמן שומשום קלוי למריחה

שומשום קלוי לפיזור

רצועות בקר מתקתקות:

200 גרם בשר בקר (סינטה או שייטל) חתוך לרצועות דקות

כף שמן שמן שומשום

כף שום כתוש

כף סוכר

2 כפות סויה

כרוב סגול מוחמץ קוריאני:

¼ ראש כרוב סגול, חתוך לרצועות דקיקות

3 כפות חומץ אורז

1 כף סוכר

½ כפית מלח

תלתלי ביצים:

3 ביצים גדולות

קורט מלח

1 כפית שמן לטיגון

טונה עם מיונז:

1 קופסת טונה בשמן, מסוננת היטב

2-3 כפות מיונז

גזר ומלפפון:

1 גזר גדול, קלוף וחתוך למקלות דקים

1 מלפפון גדול, חתוך למקלות דקים (מומלץ להסיר את החלק עם הגרעינים כדי למנוע רטיבות)

½ כפית מלח (לגזר)

½ כפית שמן (לגזר)

 

אופן ההכנה

הכנת האורז

  1. שטפו היטב את האורז תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים.
  2. העבירו את האורז לסיר, הוסיפו 2 כוסות מים והביאו לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש ללהבה הקטנה ביותר, כסו את הסיר ובשלו במשך 15 דקות בדיוק.
  4. כבו את האש והשאירו את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות. אל תרימו את המכסה!
  5. העבירו את האורז החם לקערה גדולה, הוסיפו כף שמן שומשום וחצי כפית מלח. ערבבו בעדינות עם כף עץ (כדי לא למעוך את הגרגרים) ותנו לו להתקרר מעט.

 

הכנת המילויים (בזמן שהאורז מתבשל ומתקרר, אתם יכולים להכין איזה מילוי שתרצו)

הכרוב המוחמץ: בקערה, ערבבו את רצועות הכרוב הסגול עם חומץ אורז, סוכר ומלח. עסו מעט את הכרוב עם הידיים ותנו לו לעמוד בצד לפחות 20 דקות לספיגת טעמים. סננו מנוזלים עודפים לפני השימוש.

הבקר: בקערה, ערבבו את רצועות הבקר עם רוטב סויה, סוכר, שום כתוש, שמן שומשום. הניחו למרינדה להיספג במשך 15-20 דקות. חממו מחבת עם כפית שמן על אש גבוהה והקפיצו את רצועות הבקר עד שהן מבושלות ומתקרמלות קלות. הניחו בצד להתקרר.

החביתה: טרפו את הביצים עם קורט מלח. חממו מחבת נון-סטיק עם מעט שמן על אש בינונית-נמוכה. שפכו את תערובת הביצים למחבת וצרו חביתה דקה וגדולה. כשהיא מוכנה, העבירו לקרש חיתוך, גלגלו אותה ופרסו לרצועות דקות.

הטונה: בקערה קטנה, פררו את הטונה המסוננת עם מזלג. הוסיפו מיונז וערבבו היטב למרקם אחיד.

גזר: חממו מחבת קטנה עם חצי כפית שמן, הוסיפו את רצועות הגזר וקורט מלח. הקפיצו במשך 2-3 דקות עד שהגזר מתרכך מעט אך עדיין שומר על פריכותו. הניחו בצד להתקרר.

 

הרכבת הגימבאפ

  1. מחצלת במבוק על משטח העבודה.
  2. הניחו דף אצה על המחצלת כשהצד המחוספס פונה כלפי מעלה.
  3. שמנו את הידיים עם שמן שומשום. קחו חופן נדיב של אורז ושטחו אותו בשכבה אחידה על האצה, השאירו שוליים ריקים של כ-2 ס”מ בקצה העליון (הרחוק מכם).
  4. סדרו את המילויים בשורות אופקיות על השליש התחתון של האורז. סדרו פס של איזה מילויים שתרצו.
  5. התחילו לגלגל: בעזרת המחצלת, הרימו את הקצה הקרוב אליכם וגלגלו אותו מעל המילוי, תוך כדי הידוק ויצירת גליל הדוק. המשיכו לגלגל עד הסוף. הרטיבו מעט את השוליים הריקים שהשארתם כדי “להדביק” את הגליל.
  6. חזרו על הפעולה עם יתר הדפים והמילויים.
  7. הגשה
  8. מרחו כל גליל מוכן במעט שמן שומשום קלוי
  9. פזרו מעל שומשום קלוי.
  10. בעזרת סכין חדה מאוד  פרסו את הגליל לפרוסות
  11. סדרו יפה על צלחת הגשה.