מצרכים
חלומי מתובל:
- 400 גרם גבינת חלומי
- גביע יוגורט
- חצי כפית כורכום
- חצי כפית פלפל צ’ילי/שאטה גרוס (למי שלא אוהב פיקנטי, שלא ישים)
- כפית כמון טחון
- כפית גראם מסאללה (אם לא מוצאים, להמיר בתבלין ראס אל חנות)
- חצי כפית מלח
רוטב באטר הודי:
- פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- כף וחצי רסק עגבניות מרוכז
- כפית גדושה של גראם מסאללה (אם לא מוצאים, להמיר בתבלין ראס אל חנות)
- 100 גרם חמאה
- חצי כפית מלח
- 2 כפיות סוכר חום
- מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
- חופן קטן של כוסברה קצוצה להגשה
אופן ההכנה
- חותכים את החלומי לקוביות של 1.5 ס”מ ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב עד שכל התבלינים מתפזרים במרינדה.
- במחבת רחבה ומשומנת קלות על אש בינונית, מכניסים את החלומי למחבת, ואת המרינדה שנשארה בקערה שומרים בצד ביינתים.
- תחילה אתם תראו איך כל היוגורט נמס, החלומי יצוף בתוך המרינדה, שימרו על אש בינונית נמוכה, צריך להיות בעבוע, אבל שזה לא ישרוף את היוגורט.
- הרוטב יצטמטם תוך כמה דקות, ויצפה את החלומי, כשהחלומי מקבל צבעי חריכה וקרמול, נוציא לקערה ונשמור בצד.
- באותה מחבת, נוסיף את כל מרכיבי הרוטב, מלבד השמנת והכוסברה ונערבב היטב על שכל החמאה נמסה.
- נוסיף את מיכל השמנת, אבל השאירו מעט שמנת בצד (בערך 2 כפות) אנחנו נעטר את המנה באמצעותה.
- בסרטון של המתכון הדגמתי כציד לחתוך נייר אפייה כמכסה וכך ניתן לצמצמם רטבים במהירות.
- מצמצמים את הרוטב על אש נמוכה כ-15 דקות, או עד שהרוטב מסמיך (אתם צריכים לראות איך החמאה נפרדת מהרוטב ומקבלת צבע אדום)
- לאחר שהרוטב הסמיך מוסיפים את החלומי הצלוי מערבבים היטב, מבשלים כ-2 דקות כדי לחמם מעט את החלומי ושהרוטב יתפס על הגבינה.
- מעבירים לקערת הגשה, מטפטפים מעל המנה את השמנת ששמרנו בצד, ומעטרים עם כוסברה קצוצה.
- מומלץ להגיש לצד אורז בסמטי הודי, או אורז יסמין.
- בתאבון.