מצרכים
- חציל
- 180 גרם מיסו בהיר
- 90 גרם מירין
- 60 גרם סאקה
- 60 סוכר
אופן ההכנה
- חוצים חציל
- מסירים חתיכה מהצד המעוגל וחורצים שתי וערב מכל הכיוונים החשופים, להיזהר לא לחרוץ עמוק מדי.
- מטגנים את החציל בשמן עמוק, מתחילים קודם כשהצד השטוח למטה.
- מטגנים עד שזהוב ומניחים בצד לקירור.
- לתוך מחבת מוזגים מירין וסאקה ומביאים לרתיחה כדי לאדות את האלכוהול.
- מוסיפים סוכר ומערבבים עד שנמס.
- מוסיפים את המיסו בהדרגה כל פעם עד שנטמע.
- מסדרים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה
- מורחים שכבה נדיבה מהרוטב על החציל
- מכניסים לתנור בחום 180 מעלות עד שהרוטב מתקרמל מעל החציל- תבדקו אחרי 15 דקות ותישארו קרובים לתנור.
- תנו לזה רגע להתקרר כי זה כוויות בפה אבל זה שווה את זה!
אכלנו את המנה הזאת בארוחה אצל רנן והיינו חייבים לצלם אותה יחד! תודה לרנן על המתכון הנהדר