מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חציל במיסו

30 דקות / קל / 2 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו
חציל במיסו

מצרכים

  • חציל
  • 180 גרם מיסו בהיר
  • 90 גרם מירין
  • 60 גרם סאקה
  • 60 סוכר

אופן ההכנה

  1. חוצים חציל
  2. מסירים חתיכה מהצד המעוגל וחורצים שתי וערב מכל הכיוונים החשופים, להיזהר לא לחרוץ עמוק מדי.
  3. מטגנים את החציל בשמן עמוק, מתחילים קודם כשהצד השטוח למטה.
  4. מטגנים עד שזהוב ומניחים בצד לקירור.
  5. לתוך מחבת מוזגים מירין וסאקה ומביאים לרתיחה כדי לאדות את האלכוהול.
  6. מוסיפים סוכר ומערבבים עד שנמס.
  7. מוסיפים את המיסו בהדרגה כל פעם עד שנטמע.
  8. מסדרים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה 
  9. מורחים שכבה נדיבה מהרוטב על החציל
  10. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות עד שהרוטב מתקרמל מעל החציל- תבדקו אחרי 15 דקות ותישארו קרובים לתנור.
  11. תנו לזה רגע להתקרר כי זה כוויות בפה אבל זה שווה את זה!

אכלנו את המנה הזאת בארוחה אצל רנן והיינו חייבים לצלם אותה יחד! תודה לרנן על המתכון הנהדר

לעמוד האינסטגרם של רנן