מצרכים
תחתית:
- 200 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה
תערובת העוגה:
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 200 גרם שמנת מתוקה
- 350 גרם גבינת שמנת
- 2 ביצים
טופינג:
- 80 גרם שמנת חמוצה
- כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
- טוחנים ביחד את הביסקוויט והחמאה ומשטחים בתחתית של תבנית קפיץ (השתמשתי בקוטר 16 אבל אפשר גם 18) שולחים למקפיא.
- מרתיחים ביחד שמנת מתוקה וסוכר עד המסה של הסוכר ומוזגים מעל השוקולד, מוסיפים את גבינת השמנת ואת הביצים וטוחנים היטב עד למרקם חלק.
- מוזגים מעל התחתית הקפואה עד 1-2 מ״מ משפת הכלי.
- מפזרים חופן אוכמניות- אופציונלי
- אופים במשך שעה ורבע על 110 מעלות על טורבו.
- המרקם של העוגה ביציאה מהתנור צריך להיות רוטט במרכז. אל תתפתו לאפות יותר מזה. זה יתייצב במקרר.
- נותנים קירור טוב של כמה שעות עד שהעוגה כולה מגיע לטמפרטורת מקרר ויציבה.
- מחלצים את העוגה מהכלי (אם צריך אפשר לעבור עם סכין מסביב.
- מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומורחים שכבה יפה מעל.
- מקשטים בתותים ואוכמניות