מצרכים
קציצות:
- חצי קילו בשר טחון
- חצי קילו אורז לבן
- בצל גדול
- חצי צרור כוסברה
- צרור פיטרוזיליה
- ביצה
- 4 כפות סולת
- כף מלח
- כפית פלפל שחור
- כפית כמון
- כפית כורכום
- רבע כוס שמן
רוטב:
- רבע כוס שמן
- בצל
- כף מלח
- כפית פלפל שחור
- כפית כמון
- כפית כורכום
- תפוח אדמה
- 3 לימון פרסי
- מים לכיסוי
אופן ההכנה
- מתחילים מהכנת הקציצות:
- קוצצים בצל וירק, ומערבבים יחד עם כל התיבול והמרכיבים של הקציצות.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים ומניחים אותם על מגש.
- צריך סיר רחב כדי שהקציצות תהיינה מסודרות בשכבה אחת.
- בסיר מכינים את הרוטב:
- קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן
- מוסיפים את התיבול והלימון הפרסי.
- מסדרים את הקציצות בשכבה אחת בתחתית וביניהן מוסיפים קוביות תפוח אדמה.
- מוזגים מים עד לכיסוי הקציצות
- מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית-נמוכה למשך 30 דקות.
- בתאבון! תודה אימוש ❤️