מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

חלומי באטר הודי

קל / שעה / 3 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שיתוף
שתפו

מצרכים

חלומי מתובל:

  • 400 גרם גבינת חלומי
  • גביע יוגורט
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל צ’ילי/שאטה גרוס (למי שלא אוהב פיקנטי, שלא ישים)
  • כפית כמון טחון
  • כפית גראם מסאללה (אם לא מוצאים, להמיר בתבלין ראס אל חנות)
  • חצי כפית מלח

רוטב באטר הודי:

  • פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • כף וחצי רסק עגבניות מרוכז
  • כפית גדושה של גראם מסאללה (אם לא מוצאים, להמיר בתבלין ראס אל חנות)
  • 100 גרם חמאה
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר חום
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
  • חופן קטן של כוסברה קצוצה להגשה

    אופן ההכנה

    1. חותכים את החלומי לקוביות של 1.5 ס”מ ומעבירים לקערה, מוסיפים את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב עד שכל התבלינים מתפזרים במרינדה.
    2. במחבת רחבה ומשומנת קלות על אש בינונית, מכניסים את החלומי למחבת, ואת המרינדה שנשארה בקערה שומרים בצד ביינתים.
    3. תחילה אתם תראו איך כל היוגורט נמס, החלומי יצוף בתוך המרינדה, שימרו על אש בינונית נמוכה, צריך להיות בעבוע, אבל שזה לא ישרוף את היוגורט.
    4. הרוטב יצטמטם תוך כמה דקות, ויצפה את החלומי, כשהחלומי מקבל צבעי חריכה וקרמול, נוציא לקערה ונשמור בצד.
    5. באותה מחבת, נוסיף את כל מרכיבי הרוטב, מלבד השמנת והכוסברה ונערבב היטב על שכל החמאה נמסה.
    6. נוסיף את מיכל השמנת, אבל השאירו מעט שמנת בצד (בערך 2 כפות) אנחנו נעטר את המנה באמצעותה.
    7. בסרטון של המתכון הדגמתי כציד לחתוך נייר אפייה כמכסה וכך ניתן לצמצמם רטבים במהירות.
    8. מצמצמים את הרוטב על אש נמוכה כ-15 דקות, או עד שהרוטב מסמיך (אתם צריכים לראות איך החמאה נפרדת מהרוטב ומקבלת צבע אדום)
    9. לאחר שהרוטב הסמיך מוסיפים את החלומי הצלוי מערבבים היטב, מבשלים כ-2 דקות כדי לחמם מעט את החלומי ושהרוטב יתפס על הגבינה.
    10. מעבירים לקערת הגשה, מטפטפים מעל המנה את השמנת ששמרנו בצד, ומעטרים עם כוסברה קצוצה.
    11. מומלץ להגיש לצד אורז בסמטי הודי, או אורז יסמין.
    12. בתאבון.