הנה הגיעו ה-סופגניות מתכון קל לחג שמח ומתוק! בואו נצא לדרך..
מצרכים למתכון סופגניות
לסופגניה:
- 125 מ״ל מים חמימים (חצי כוס)
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
- 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
- 2.5 כוסות קמח לבן (350 גרם)
- 2 כפות חמאה (20 גרם)
- ביצה
- כפית וניל
מילוי:
- כל מה שאוהבים!
- אבקת סוכר
אופן ההכנה לסופגניות מתכון קל
- מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים בצד לעשר דקות עד שנוצרת שכבת קצף עבה.
- ככה השמרים מתחילים לעבוד וזמן ההתפחה מתקצר משמעותית.
- מעבדים במהירות איטית את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק עצמו צריך להתנתק מהדפנות ואין צורך להוסיף עוד קמח.
- לאחר 5 דקות עיבוד מעבירים לקערה ומכסים עד להכפלת נפח.
- מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים במשקל 100 גרם כל אחד.
- ניתן גם לחלק לכדורים קטנים יותר לקבלת סופגניות מיני.
- יוצרים כדור חלק מכל חלק ומניחים על ריבוע נייר אפייה.
- מכסים ומתפיחים למשך 30 דקות ובזמן הזה מחממים את השמן.
- מחממים את השמן ל 160 מעלות בדיוק כדי לקבל תוצאות מושלמות.
- מכניסים כל כדור יחד עם נייר האפיה בתחתית.
- לאחר כמה שניות ניתן למשוך את הנייר ולהמשיך לטגן.
- הופכים כעבור שתי דקות ומטגנים לשתי דקות נוספות.
- מוציאים מהשמן, ואת ההמשך אתם יודעים… מפוצצים במילוי טעים ומפזרים אבקת סוכר.
- חג שמח!
במיוחד בשבילכם
– סופגניות אשל עגולות ומרשימות »
– לביבות בטטה קריספיות מטוגנות וטעימות »
נשמח לקבל הצצה באינסטגרם שלנו למתכוני חג המהממים שלכם!