מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

מרק פוֹ PHO בקר

90 דקות / בינוני /6 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

ציר:

  • קילו אוסובוקו או אסאדו (עם עצם, כמה שיותר רזה)
  • קילו עצמות בקר
  • 3 ליטר מים
  • 2/3 כוס רוטב דגים
  • כף זרעי כוסברה
  • 1/2 כפית פלפל שחור שלם
  • 6 יחידות ציפורן
  • 3 כוכבי אניס
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • 10 יחידות הל ירוק או 3 יחידות הל שחור (נדיר למצוא אבל זה המקור)
  • מקל קינמון
  • 1.5 כפיות מלח
  • בצל לבן

הגשה:

  • חצי קילו שייטל / פילה / סינטה – בקר
  • 400 גרם אטריות אורז ברוחב 5 מ״מ 
  • נבטים סינים
  • כוסברה
  • בצל ירוק
  • בצל סגול
  • בזיליקום
  • צילי אדום
  • לימון/ ליים
  • סרירצ׳ה

אופן ההכנה

  1. המתכון כולו מתבשל במכשיר הסמארט ליד של נינג׳ה ולוקח שעה וחצי סה״כ! בסוף כתובה גם האופציה להכנה ללא המכשיר.
  2. אל תוך הסמארט ליד מכניסים את העצמות והאוסובוקו ומפעילים למשך 30 דקות על מצב גריל כדי לצרוב את הבשר והעצמות, מה שימצה את הטעמים שלהם בבישול.
  3. מכסים במים ומוסיפים את כל מרכיבי התיבול. אנחנו הכנסנו את התבלינים לשקיות נפרדות אך כמובן שניתן להכניס לשקית גדולה אחת במקום, או אפילו ישר לתוך המרק ולסנן בסוף.
  4. מעבירים למצב לחץ למשך 45 דקות על חום גבוה. פונקציית הלחץ של נינג׳ה סמארט ליד מכילה 14 מנגנוני בטיחות כך שאין מה לחשוש!
  5. בזמן שהציר מתבשל, משרים אטריות אורז במים פושרים מהברז (השרייה של לפחות חצי שעה)
  6. פורסים בקר- שייטל, סינטה או פילה דק דק. טיפ שלנו: תעשו לבשר חצי הקפאה ואז הוא לא יזוז בזמן החיתוך ויאפשר לכם לפרוס אותו דק, מכסים ושומרים בקירור עד להגשה.
  7. חותכים את הבצל הירוק לטבעות את הכוסברה קוצצים גס. את עלי הבזיליקום מפרידים ואת הבצל הסגול חותכים לרצועות.
  8. לאחר שהלחץ משתחרר, הציר מוכן! זה הזמן לתקן טעמים אם יש צורך, לסנן את התוכן, ולהעביר את הנינג׳ה למצב בישול על חום גבוה כדי שהמרק יהיה רותח.
  9. מרכיבים מנה:
  10. לתוך קערה מכניסים חופן מהאטריות (ירגיש לכם לא מבושל וזה בסדר), ובשר.
  11. מוזגים מרק על האטריות והבקר עד לכיסוי ואז מסננים את הנוזל חזרה לסיר. 
  12. למה עושים את זה?  כי זה מבשל את האטריות בדיוק למידה העשייה הרצויה כך שהאטריות קפיציות ומעט אל דנטה, המרק החם מבשל מעט את הבקר וכך מתקבל בקר רך ועסיסי ובנוסף המרק מחמם את התוכן ולא נקבל מנה פושרת.
  13. מוודאים שהמרק בסיר חם וממלאים מרק חם מחדש.
  14. מוסיפים מעל בצל סגול, בצל ירוק וכוסברה, מגישים עם לימון, בזיליקום, נבטים, צ׳ילי אדום וסרירצ׳ה בצד וקיבלנו מנת פוֹ בקר מהאגדות!
  15. מה עושים אם אין נינג׳ה סמארט ליד? 
  16. את צריבת הבשר והעצמות מומלץ לבצע בתנור על 250 מעלות עד שרואים את העצמות מתחילות להיחרך (30-60 דקות תלוי בעוצמת התנור שלכם).
  17. מעבירים את הבשר והעצמות לסיר ומוסיפים את הנוזלים והתיבול ומכאן מבשלים למשך 3 שעות על אש נמוכה לקבלת ציר עשיר אם התאדו הנוזלים אפשר להוסיף קצת מים, את שאר ההכנה ממשיכים כרגיל 🙂
  18. שיהיה בתאבון

בשיתוף שריג היבואן הרשמי

 

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות