מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

סלט כרוב צלוי

40 דקות / קל / 6 סועדים
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

כרוב צלוי:

  • כרוב גדול (1.5 ק”ג)
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

רוטב:

  • מיץ מלימון (45 מ”ל)
  • כף חומץ בלסמי 
  • 2 כפות שמן שומשום 
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף סויה (למנה כשל”פ ניתן להשתמש בסויה כשל”פ או שניתן להמיר בתוספת של חצי כפית מלח וכף סילאן)
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס

גרעינים להגשה:

  • 2 כפות שומשום
  • 2 כפות גרעיני חמניה
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת

אופן ההכנה

  1. חוצים את הכרוב, מוציאים את ליבת הכרוב וחותכים את הכרוב לצ’אנקים גדולים (בעובי של 8 ס”מ)
  2. מסדרים את פלחי הכרוב בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  3. מוזגים על כרוב שמן זית בנדיבות, עד שכל הכרוב מצופה בשכבה של שמן.
  4. מתבלים עם מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות טורבו.
  5. אופים בין 30-40 דקות תלוי בתנור, הכרוב צריך לצאת חרוך למעלה ואפוי בפנים.
  6. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת ומשקשקים עד לאיחוד הרטבים.
  7. במחבת קולים על אש בינונית את כל הגרעינים, עד שמשנים את צבעם לזהוב ושומעים פצפוצים, מעבירים לקערה לצינון.
  8. מסדרים את הכרוב על צלחת רחבה עם שוליים שיכולים להכיל רוטב.
  9. לפני ההגשה מוזגים רוטב מעל הכרוב ומפזרים בנדיבות גרעינים.
  10. מגישים וטורפים בהנאה.

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות