מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

עוגיות פלורנטין

שעתיים / בינוני / 30-40 יחידות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

בצק פריך:

  • 420 גרם קמח (3 כוסות)
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם שקדים טחונים
  • 20 גרם קורנפלור
  • 2 ביצים 

מילוי הקרמל:

  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • 80 גרם דבש (רבע כוס)
  • 160 גרם שמנת 38% (2/3 כוס)
  • 50 גרם שקדים פרוסים 
  • 30 גרם צנוברים 
  • עלי טימין מ- 5 ענפים

אופן ההכנה

  1. מתחילים להכין קודם את המלית כדי שתתקרר היטב. 
  2. דרך אגב קוראים לזה ״נוגטין״ 🤓
  3. אז אל תוך קלחת מכניסים את הסוכר, הדבש והשמנת ומביאים לרתיחה.על אש בינונית נותנים לזה לבעבע חזק במשך 4 דקות לפחות עד שנוצר צבע ענברי עדין. 
  4. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את השקדים, הצנוברים והטימין ומערבבים לאיחוד.
  5. מוזגים על נייר אפייה שמונחת על תבנית (רצוי גודל שיכול להיכנס למקפיא) 
  6. משטחים באופן אחיד ושולחים להקפאה.
  7. מכינים את הבצק הפריך:
  8. באופן אישי הדרך שהכי נוחה לי להכין בצק פריך היא במעבד מזון, אבל יש מגוון דרכים ושיטות וגם בסרטונים נוספים שלנו אנחנו מדגימים דרכים שונות להכנה.
  9. מאחדים את פירורי הבצק לגוש 
  10. מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי 3 מ״מ 
  11. מקררים עד שהחמאה מתקשה וניתן לקרוץ עיגול 
  12. אנחנו קרצנו עיגולים בקוטר 8 ס״מ ובקוטר 5 ס״מ  אבל אתם לחלוטין יכולים לקרוץ עוגיות באיזה גודל שתרצו.
  13. מוציאים את העיגול הקטן מתוך העיגול הגדול ונשארים עם דיסקית.
  14. מוציאים את הנוגטין הקר וחותכים אותו לקוביות.
  15. אני מציע להפוך על נייר אפייה אחד ולהסיר את הנוכחי כדי שהחילוץ יהיה קל יותר לאחר החיתוך.
  16. הקוביה צריכה להיות קטנה בהרבה מהעיגול בדיסקית כי בתנור הקרמל מתפשט לצדדים ומבעבע ונצמד לדפנות.
  17. אם יהיה יותר מדי נוגטין, הקרמל יהיה מעט קשה יותר (אבל לא נורא זה עדיין טעים בטירוף).
  18. כשבכל דיסקית יש נוגטין, שולחים לאפייה של 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות. עד שהעוגיה בצבע זהוב עדין.
  19. בהוצאה מהתנור חכו לקירור מוחלט של העוגיה ואז היא תיחלץ בקלות ברגע שהקרמל יתקשה.
  20. תהנו! ❤️

 

 

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות