מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

פבלובה

90 דקות / בינוני /8 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

מרנג:

  • 4 חלבונים L או 5 חלבונים M
  • כוס סוכר (200 גרם)
  • כף קורנפלור (10 גרם)
  • 2 כפיות חומץ (10 גרם)

קולי תות:

  • כוס תותים
  • רבע כוס מים (60 מ״ל)
  • רבע כוס סוכר (50 מ״ל)
  • חצי כפית מחית/ תמצית וניל

בצק פריך ללא גלוטן:

  • 100 גרם קמח שקדים
  • 30 גרם קוקוס טחון (רבע כוס)
  • 30 גרם חמאה (3 כפות)
  • 35 גרם אבקת סוכר (רבע כוס)
  • חצי ביצה
  • קמצוץ מלח

פטיסייר וניל:

  • 4/5 חלמונים שנותרו מהמרנג
  • כוס חלב (250 מ״ל)
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • חצי כפית מחית/ תמצית וניל 

אופן ההכנה

  1. נתחיל מלהפריד את הביצים למרנג ולפטיסייר. נשמור את החלמונים בצד ונתחיל מהמרנג.
  2. מרנג שוויצרי: מערבבים חלבונים וסוכר בקערה שיושבת על סיר מים חמים (בן מארי) ומערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  3. מוסיפים את החומץ ומתחילים להקציף במהירות בינונית.
  4. כשנוצר קצף יציב מוסיפים את הקורנפלור ומשלימים הקצפה עד לרמה שאפשר לזלף מבלי שהמרנג ינזול.
  5. מעבירים לשק זילוף ומזלפים טבעת בקוטר 5-6 ס״מ (לא יותר כדי שלא יהיה גדול מדי) ואז מסביב הטבעת מזלפים ״נשיקות״ ב- 3 קומות.
  6. אופים בחום בין 80-100 מעלות למשך שעתיים לפחות (או אפילו הרבה יותר מזה אם נדרש, עד שהמרנג יבש לחלוטין).
  7. עוברים להכנת הבצק הפריך:
  8. הכי קל לטחון את הכל יחד בתוך מערכת הטחינה או מערבל מזון עד שמתקבל בצק פירורי ואחיד.
  9. משטחים בין נייר אפייה ושולחים לקירור עד שהמרנג יהיה מוכן והתנור יהיה פנוי לאפייה.
  10. קורצים עיגולים בגודל, או מעט יותר גדולים מהמרנג, מסדרים על תבנית ואופים בחום 150 מעלות למשך 15 דקות להזהבה עדינה.
  11. שומרים בצד ועוברים להכנת קולי תות:
  12. אל תוך כלי מכניסים תותים, סוכר, מים ווניל וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שזה חלק לגמרי.
  13. מבשלים בקלחת או מחבת עד שרוב המים מתאדים ונוצרת סמיכות עדינה. שימו לב, זה יסמיך יותר כשזה יתקרר. מעבירים לשק זילוף, קושרים אותו ומניחים בצד.
  14. מכינים את הפטיסייר:
  15. בקלחת מערבבים היטב את כל המרכיבים יחדיו וכשהנוזל חלק מדליקים את האש בעוצמה בינונית ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת כדי שלא תיווצר חביתה בתחתית.
  16. אם האש גבוהה מדי בתחושה שלכם, עדיף שיקח יותר זמן, לכו על בטוח ותנמיכו את הלהבה.
  17. כאשר הפטיסייר מסמיך, תצמידו עליו ניילון ותניחו לו להתקרר לחלוטין.
  18. כשהוא קר, מסירים את הניילון, טורפים היטב ומעבירים לשק זילוף.
  19. עד כאן הכנו את כל המרכיבים וניתן לשמור אותם בנפרד עד להרכבה, כך שהכל ישמר טרי.
  20. מזלפים מעט פטיסייר על התחתית ו״מדביקים״ את המרנג.
  21. ממלאים חצי גובה בפטיסייר ואז ממלאים את שארית הגובה בקולי תות.
  22. מניחים מעל קוביות קטנות של תותים לקישוט ואפשר גם עלה זהב להשלים את המראה היוקרתי. 
  23. לגרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה והחלב בתחליפים ביחס 1:1

חג שמח!

בשיתוף שריג היבואן הרשמי

 

 

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות