מתכונים

חיפוש מתכון

או

שתנו לנו למצוא לכם מתכון, בחרו מה חשוב לכם במתכון ונמצא לכם מה לבשל

  • א.בוקר
  • א.ערב רומנטית
  • א.צהריים
  • אסייתי
  • אפייה
  • בשרי
  • חלבי
  • טבעוני
  • טיפ
  • כשר לפסח
  • ללא גלוטן
  • ללא לקטוז
  • מאנץ’ לילי
  • מהיר וקל
  • מושלם לאירוח
  • מתאים לילדים
  • מתקדמים
  • פרווה
  • צמחוני
  • קינוח

המדריך לצ׳יפס המושלם

שעה / קל / 3 מנות
הוסף למועדפים הסר מהמועדפים
שתפו

מצרכים

לצ׳יפס:

  • 3 תפוחי אדמה לבנים
  • 1 ליטר מים
  • 1/2 כוס חומץ
  • שמן לטיגון
  • מלח

דיפים:

  • מיונז חריף של הלמנס
  • 2 כפיות קארי
  • כפית צ׳ילי גרוס
  • כף מיץ לימון
  • חצי כפית גרידת לימון
  • גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי אדמה לצ׳יפס לרצועות דקות (חצי ס”מ)
  2. משרים במים עם חומץ למשך לפחות 30 דקות עד שהמים הופכים עכורים והעמילן יוצא מהם.
  3. מייבשים היטב את תפוחי האדמה.
  4. מטגנים בחום 160 מעלות עד שהצ׳יפס מתרכך אבל לא מזהיב.
  5. מוציאים מהשמן אל רשת לניקוז, משטחים ומסדרים על נייר אפייה.
  6. מכניסים להקפאה עד שהצ׳יפס קפוא לחלוטין.
  7. מטגנים בשנית בחום של 220 מעלות עד שהצ׳יפס זהוב ויפה.
  8. ניתן לשמור בהקפאה עד שתרצו להכין לכם צ׳יפס ואז יהיה לכם תמיד זמין.
  9. בזמן שהצ׳יפס בטיגון מכינים את הדיפים:
  10. יוצקים 2 כפות מיונז חריף של הלמנס ל-3 קעריות ולכל אחת מוסיפים:
    1. קארי
    2. צ׳ילי גרוס ושום
    3. לימון, גרידת לימון ובצל ירוק
  11. מערבבים היטב כל אחת מהקעריות ומקבלים 3 דיפים נהדרים!
  12. מוציאים את הצ׳יפס על רשת כדי לשמור על הפריכות וסיימנו!
  1.  

 

 

המוצרים הנחוצים להכנת המתכון

מתכונים למנות משלימות